De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

28 oktober 2012

Zorgjes

Ongeveer tien dagen geleden bleek Chaconne, ons wettermeisje van 16 maanden, kennelhoest te hebben. Dat was schrikken: als ze eenmaal gaan hoesten is de besmettingsperiode al voorbij. De vraag was dus: wie heeft ze allemaal besmet?
Je kunt erover in paniek raken maar dat is natuurlijk zinloos. We vestigden ons vertrouwen dus maar in de prima gezondheid van mama Willemijn en het feit dat zij haar weerstand doorgeeft aan de pups via de moedermelk.

Chaconne is inmiddels weer beter, maar zaterdagavond hoorden we tot onze schrik een van de pups hoesten. Dus toch!
Direct contact opgenomen met de dierenarts, waar we meteen langs konden voor medicatie.
Tot nog toe is alleen Marie besmet. Ze krijgt antibiotica en hoestdrank, tweemaal daags. De pilletjes gaan er prima in, in een balletje vlees. De hoestdrank krijgt ze via een spuitje en dat drinkt ze heel zoet leeg.
Ondanks de besmetting komt Marie prima aan: ruim 250 gram in drie dagen. Ze is tierig en speelt net als anders en ze voelt zich dus niet ziek.
We hopen dat ze snel herstelt en dat er niet teveel andere pups zijn besmet.
Gelukkig waren we er snel bij en de pups die besmet zijn zullen hier zeker niets aan overhouden. Maar vervelend is het wel, zo'n hummel die zo moet hoesten.
Gelukkig zijn ze niet zo heel erg klein meer en verder in prima conditie, dus het komt weer helemaal goed!