De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

30 augustus 2012

Djoeke

Eindelijk is dan het ijs gebroken, Djoeke liep gisteren spontaan de puppen crèche in en liet alle aandacht van de kindertjes heerlijk over zich heen komen. Ze ging er uitgebreid bij liggen waarbij de kleintjes  over haar heen liepen, ze verdroeg alles van ze! Eindelijk is ze van haar angst af dat pupjes niet eng zijn, ze ruiken ook een beetje anders nu ze gewoon vlees te eten krijgen. Djoeke is dus niet meer bij ze weg te slaan. Als het weer het toelaat gaan de pups naar buiten en dat is ook weer een feestje. Maar het blijft toch veiliger om even naar binnen te rennen en daar te plassen…

De pups bereiken een voor een de 3 kilo grens dus kleine dikkertjes zijn het geworden, die dikkertjes lopen regelmatig even door het hele huis achter Wycca en Djoeke aan. Er is zelfs al kennis gemaakt met de grote Ischa, die het maar helemaal niks vind dat kleine springende grut om zich heen. Dus een paar keer grommen en kijkend met zijn grote donkerbruine ogen en de kleintjes blijven op heilige aftand al blijven ze wel nieuwsgierig naar die grote wollige vent. De speelmomenten na het eten worden al iets langer waarna ze bijna tegelijk weer in slaap vallen, even rust voor ons. De pups krijgen een aantal vleesmaaltijden per dag, gezellig tegelijk uit eigen bakjes en Wycca voedt zo nu en dan nog wat bij, de rollen zijn dus nu omgedraaid. Het zijn stuk voor stuk hele vrolijke gezonde pupjes.