De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

6 augustus 2012

De natuur en Speertje


Vanochtend heel vroeg is Speertje overleden. Hij was amper  12 dagen oud en had nog net niet zijn oogjes en oortjes open. In de middag van 5 augustus zagen we dat het niet goed ging met Speertje,  we hebben hem, samen met Wycca, alle warme zorg met veel liefde gegeven.  Als een goede moeder bleef Wycca bij haar pup in de buurt, maar de natuur is sterk. We vermoeden bij Speertje een aanlegfoutje in zijn lijfje waardoor verder leven niet mogelijk was op het moment dat er weer een grote verandering in zijn lijfje plaats zou gaan vinden. Speertje heeft een bijzonder plekje in onze  tuin gekregen.  Dag mooi mannetje.

Alle andere puppen-kinderen groeien intussen geweldig door  waarbij al enkele dagen te zien is dat de hoofdjes groeien en daardoor de oortjes naar voren vallen, bijna klaar om open te gaan. Vandaag, maandag is te zien dat de oogjes heel voorzichtig open gaan, er zijn al een paar nieuwsgierig kierende blauwe oogjes te zien. De eerste onzekere stapjes worden voorzichtig en heel enthousiast gedaan zodra Wycca in de buurt is om het grut te laten drinken, maar omdat de oogjes eigenlijk nog dicht zijn gaat dat hoteldebotel over elkaar heen om maar zo snel mogelijk het beste plekje te pakken te krijgen en die laten ze niet meer los…..