De pups van de Eenhoornleijn

In dit digitale dagboek vindt u de beschrijvingen van hoe de pups van de Eenhoornleijn opgroeien tot ze naar hun nieuwe bazen gaan. Voor uitgebreide fotoseries van het jonge spul kunt u op de website kijken. Veel plezier!

15 juni 2007

vleespap

Sinds vandaag staat vleespap op het menu. Vleespap? Ja. Dit is pap van rijstebloem-kindermeel met "kippenworst", even flink met de staafmixer bewerkt en....ze vonden het toch lekker!!!!!!!!!!Met z'n achten 1/4 liter en het ging schoon op; dit tot groot verdriet van de moeders. Zij vonden letterlijk de hond in de pot. Gelukkig lag er nog wel wat op de vloer en ook de kinderen konden een wasbeurt gebruiken.
Ook werd de fluit geïntroduceerd: 2x kort is: "eten voor de pups". (voor de moeders is het lang-kort-lang). Bij het eerste signaal gingen de kopjes omhoog, dus....ze kunnen horen! Daarna kwam er beweging in de zwartwitte berg en de eersten gingen hun neus achterna. En aan die neus mankeert niets! De laatsten heb ik wat geholpen, want die gingen hun familie, waarop ze botsten, aflikken en liepen er niet omheen om bij de bron van al dit heerlijks te komen. Toen moest er nog gedold worden en viel alles weer in slaap. Wij konden daarna tussen de buien door even wandelen. Dat is gewoon prettiger als je weet dat de kleintjes hun buikjes vol hebben en in dromenland verblijven.
De foto's vindt u onder P-nest, 15-6-2007.

opgetekend: Margreet